Workshops

Geregeld wordt er in mijn atelier de Brinkschuur te Bennekom een workshop georganiseerd, om hiervan op de hoogte te blijven is het handig om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Nieuwsbrieflezers krijgen korting op workshops, dus dit kan best de moeite waard zijn.

Het is ook mogelijk om zelf een workshop aan te vragen voor een groep van minimaal 5 personen. Zowel in mijn atelier of op locatie. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Klik in de agenda op de workshop naar keuze voor meer informatie.

aug
31
za
Tekenen met zentangle patronen @ de Brinkschuur
aug 31 @ 9:30 am – 11:30 am

Met  fineliner en potlood gaan we in deze workshop aan de slag met zentangle patronen. Met deze patronen kun je op een leuke manier heel makkelijk bijvoorbeeld een foto versieren of inlijsten. Dit is onder andere te gebruiken in het scrapbooken. Maar ook om bijvoorbeeld je eigen kleurplaten te ontwerpen.

In deze workshop gaan we dieper in op het gebruik van de patronen en hoe je deze op een eenvoudige manier op papier kan krijgen. Deze manier van tekenen is zeer ontspannend omdat je niet van te voren een ontwerp klaar hoeft te hebben, en door de herhaling van de patronen.  Deze  workshop  is voor iedereen geschikt en tekenervaring is niet nodig.

sep
7
za
Creatief met kleurpotlood @ De Brinkschuur
sep 7 @ 9:30 am – 12:00 pm

Kleurboeken voor volwassenen zijn  ongekend  populair.  Maar hoe zorg je er nu voor dat je tekening tot leven komt? Welke kleuren ga je gebruiken en hoe krijg je diepte in je kleurplaat.
Op al deze vragen krijg je in deze workshop antwoord. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op het kleurgebruik aan de hand van de kleurencirkel. En hoe je mooi met verschillende kleuren lagen over elkaar heen kan zetten. We maken gebruik van door mij geïllustreerde kleurplaten.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te kleuren maar ook voor degene die zelf kunnen tekenen en toch met dezelfde vragen over kleurgebruik zitten.

 

sep
28
za
Schilderen met acryl, zon ondergang of zwanen bij maanlicht @ de Brinkschuur
sep 28 @ 9:30 am – 12:30 pm

In deze workshop gaan we met acrylverf aan de slag. We schilderen op canvas van 40 bij 50 cm. Door met verschillende lagen te werken komen we tot dit prachtig eindresultaat. Er kan uit 2 verschillende thema’s gekozen worden.

De workshop is voor iedereen geschikt, beginners en gevorderden.

okt
5
za
Uithangbordje schilderen met acrylverf @ de Brinkschuur
okt 5 @ 1:00 pm – 4:30 pm

Deze houten uithangbordjes zijn van mooie kwaliteit en daarop gaan we in deze workshop schilderen met acrylverf. Leuk voor bij de voordeur met bijvoorbeeld een huisnummervermelding. Er kan uit meerdere onderwerpen gekozen worden. Realistisch of juist wat abstracter. Laat me weten waar de voorkeur naar uitgaat.

Deze workshop is geschikt voor beginner en gevorderden.

okt
12
za
Kitten tekenen met pastelpotloden @ de Brinkschuur
okt 12 @ 10:00 am – 12:30 pm

Met behulp van 2 kleuren pastelpotloden van faber-castell en gekleurd pastelpapier gaan we deze leuke kitten tekenen. De nadruk bij deze workshop ligt op de verschillende tonen om zo diepte in je werk te krijgen. Deze workshop is inclusief gebruik materialen en is geschikt voor iedereen die met pastelpotlood wil (leren) tekenen.

okt
19
za
Tekenen en schilderen met Aquarelpotloden @ de Brinkschuur
okt 19 @ 10:00 am – 1:00 pm

Met aquarelpotloden van Faber-Castell gaan we aan de hand van een voorbeeld een haan of Ara tekenen/schilderen. We gaan wat dieper in op het gebruik van deze potloden en hoe je met aquarel technieken tot dit resultaat kan komen. De workshop is voor iedereen geschikt, ervaring is niet nodig.

Laat nog wel even weten waar je voorkeur naar uitgaat, Haan of Ara.

nov
2
za
Recept illustreren met aquarelpotloden @ de Brinkschuur
nov 2 @ 10:00 am – 1:00 pm

In deze workshop gaan we een recept illustreren met behulp van Aquarelpotloden en fineliners. Het onderwerp is een Appeltaart recept. Teken ervaring is niet nodig, iedereen kan dit met de juiste begeleiding.
Tijdens deze workshop gaan we ook in op het gebruik van Aquarelpotlood, dit kan hetzelfde resultaat leveren als een aquarelschildering maar is veel beter te controleren. Plus dat we gebruik kunnen maken van het potlood. We kunnen dus schilderen en tekenen. Deze combinatie maakt het zo leuk om te werken met aquarelpotlood.
Deze workshop is inclusief gebruik materialen, Papier, koffie/thee met uiteraard een stuk appeltaart.

Wil je liever een eigen recept tekenen? Laat het me dan van te voren weten zodat we daar goed voorbereid aan kunnen beginnen.

nov
9
za
Konijnen schilderen op hout met 3D effect @ de Brinkschuur
nov 9 @ 1:00 pm – 5:00 pm

In deze workshop gaan we schilderen op een houten plaat van 30 x 40 cm. Door met diepte te werken in het schilderij, wordt de illusie gewekt dat de konijntjes in een kist zitten. We werken met acrylverf.
Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden.

nov
16
za
Pioenrozen met houtskool en stift @ De Brinkschuur
nov 16 @ 1:00 pm – 4:00 pm

Op A3 papier gaan we met zwarte stift, fineliner en houtskool aan de slag. Het onderwerp is Pioenrozen. Door lekker los te werken en zelfs te krassen krijgen we dit mooie resultaat.

Deze workshop is voor iedereen geschikt, dus ook voor beginners.

nov
30
za
Ontwerp je eigen kerstkaart met zentangel patronen @ De Brinkschuur
nov 30 @ 10:00 am – 12:30 pm

In deze workshop gaan we lekker aan de slag met verschillende patronen en illustratie technieken om zo een eigen kerstkaart te ontwerpen. Uitleg van deze patronen gaat stap voor stap en is voor iedereen te volgen. Ook als je geen tekenervaring hebt, is dit een leuke manier om tot een mooi resultaat te komen.

Dit is niet alleen creatief maar door het herhalen van patronen ook nog eens heel ontspannen.